Bijna jarig

Dit schooljaar worden we 20. Al die jaren maken we lessen, verhalen, opdrachten, liedjes en gedichten die kinderen uitnodigen om met verwondering en vertrouwen in het leven te staan.

En wie bijna jarig is, trakteert. Abonnees ontvangen bij Hemel en Aarde nummer 3 het boekje Bijna jarig.

De gedichten en gedachten in dit boekje zijn gemaakt door Jos van Hest en Bette Westera, twee gelauwerde schrijvers van kinderboeken. We zijn er trots op dat ze vanaf het begin meewerken aan Hemel en Aarde. Een paar gedichten zijn van anderen, die zich in een gedichtenwedstrijd uitgedaagd voelden om hun werk in te sturen en met recht geselecteerd zijn.  De prachtige illustraties zijn van Jenny Lindhout. Ze spreken tot de verbeelding en geven een heel eigen gezicht aan ons lesmateriaal.

U krijgt twee boekjes en die krijgen vast een goede bestemming. We hopen dat u ervan geniet, het boekje af en toe eens open slaat, deelt met uw collega’s of weer cadeau doet aan iemand die ze kan waarderen.

De redactie van Hemel en Aarde en uw team, we zijn met een onzichtbaar draadje met elkaar verbonden. U maakt onderwijs met uw groep van de ideeën die wij u aanreiken. Wij doen het met veel plezier, en we hopen u ook. We hopen dat onze samenwerking nog jarenlang mag duren.

Ron Benjamins
Hoofdredacteur