Over Hemel en Aarde

Algemeen

Hemel en Aarde is een methode voor godsdienst en levensbeschouwing in het basisonderwijs.

Hemel en Aarde is anders en uniek. Hemel en Aarde:

  • Daagt kinderen uit om zelf te ontdekken
  • Is een eigentijdse en creatieve methode met een open karakter
  • Bevat ook kunst, drama en filosoferen voor een bijzonder moment in de klas
  • Vraagt weinig voorbereidingstijd en biedt concrete lessen
  • Is inclusief een Paas- en kerstviering
  • Biedt in elk nummer een eigen thema

Abonnees ontvangen een blad voor elke groep, en daarnaast toegang tot het digibord. Met liedjes, werkvormen, filmpjes en de vieringen.

Spirituele vaardigheden

Voor de lessen van Hemel en Aarde hebben we zes vaardigheden benoemd die in alle spirituele tradities belangrijk zijn, en worden beschouwd als fundament voor andere vaardigheden. Het zijn vaardigheden waaraan je daadwerkelijk kunt werken binnen het kader van levensbeschouwelijke lessen op school. Welke vaardigheden dat zijn en wat ze inhouden, leest u in dit document.

Een kijkje in de klas

In dit filmpje nemen we een kijkje in de klas van juf Miryam van Beaumont van basisschool De Regenboog in Woerden. Kijk mee en ontdek zelf wat er zo leuk is aan deze methode voor godsdienst en levensbeschouwing!


  

Handvatten voor de religieuze ontwikkeling van kinderen

Er is zoveel te ontdekken op het gebied van zingeving. Hemel en Aarde wil kinderen op een speelse manier openingen en handreikingen bieden om levensvragen te stellen en samen persoonlijke antwoorden te vinden. Hemel en Aarde draagt op een creatieve manier bij aan de religieuze ontwikkeling van kinderen.

Hemel en Aarde nodigt kinderen uit voor een ontdekkingstocht waarin verwondering, verbeelding en verbinding centraal staan. Waarin ze op zoek gaan naar wat er - in meer of mindere mate - al is. Datgene wat ze niet zien, maar soms wel voelen of weten. Een uitdaging die zinvol en soms spannend is, maar daarom ook vooral speels en leuk.

Gouden momenten voor leerlingen én leerkracht

Hemel en Aarde geeft leerkrachten en leerlingen soms bijzondere ‘gouden’ momenten. Zoals een moment waarin de klas verbondenheid met elkaar ervaart, een moment van aandacht, een moment van bezinning. Ook dát zijn ontdekkingen. Ervaringen die je bijblijven.

Makkelijk in gebruik

Hemel en Aarde vereist geen specifieke godsdienstige kennis en is daarmee toegankelijk voor de leerkracht. Daarbij is er voldoende ruimte om een eigen invulling te geven aan de stof en het materiaal dat wordt aangereikt.

Hemel en Aarde helpt leerkrachten om een sfeer van openheid en betrokkenheid te realiseren.

Benieuwd naar Hemel en Aarde?

Ontdek het zelf! Neem een proefabonnement of vraag uw relatiebeheerder om meer informatie.