Onderwerpen jaargang 2018-2019

TIJD – herfst 2018

Als je er niet over nadenkt, ga je moeiteloos met de tijd om, maar als je er goed over nadenkt, is er niets zo ingewikkeld als de tijd. Wat nu nu is, is straks toen. De tijd ordent en ontregelt, maakt herinneringen en toekomstdromen. Een nummer over Chronos, de maankalender, ouderdom, heilige dagen en timing.

GAST – Kerstmis 2018

Gastvrijheid is een belangrijke deugd. Het maakt je een beter en rijker mens als je kunt delen met mensen die je kent, maar ook met mensen die je niet zo goed kent. Ook al moet je daar het drempeltje van onwennigheid en ongemak over. Dat geldt ook voor degene die gast is. Alles voelt een beetje anders als je gast bent. Je bent vooral niet thuis. Een nummer over logeren, pelgrims en bedelmonniken en Zacheüs. En een warme, gastvrije Kerstviering.

JOZEF – winter 2019

Het verhaal over Jozef is een van de rijkste vertellingen uit de Bijbel en Koran. Het heeft prachtige levensbeschouwelijke en literaire thema’s: al die dromen die gedroomd en uitgelegd worden, van Jozef, de schenker en de bakker en de Farao. De manier waarop Jozef zich staande houdt in een vreemd land. En bovenal de ontroerende familiegeschiedenis, waarin Jacob zijn lievelingszoon verliest, jaloezie de broers verdeelt en na jaren later de verzoening volgt. Een aflevering met prachtige verhalen en speciale vertellessen.

TUIN – Pasen 2019

Een tuin is een kleine oase is het bestaan, een plek om op adem te komen, schaduw te zoeken, vruchten te zoeken en groenten te verbouwen. Er zijn zen-tuinen, speeltuinen, hangende tuinen, daktuinen, moestuinen en beeldentuinen. Een tuin is een plek voor geliefden, kinderen, vrienden. In een tuin ben je alleen of loop je hand in hand. In een tuin speelt zich het leven af.

SCHIP – zomer 2019

Geen betere manier om je op een avontuurlijke en reislustige zomer voor te bereiden dan op een schip. Wie schip zegt, denkt aan piraten, woeste zeeën, lange vakanties, onbekende bestemmingen. De christelijke traditie kent veel beelden van schepen en vissers en stormen, het wemelt van de verhalen en metaforen waarin levenslessen schuilgaan. Een nummer met veel beroemde schepen, van de ark tot aan de Titanic, van galeischepen tot aan de bootreizen van de apostel Paulus.