Onderwerpen jaargang 2020-2021

REIS – herfst 2020

Wie op reis gaat ontdekt zijn eigen wereld opnieuw. Een vreemde omgeving werpt een nieuw licht op jezelf: de mensen die je ontmoet, de dagen die er anders uit zien. Mensen trekken erop uit om zichzelf en de wereld te ontdekken. Een mooi onderwerp, zo na de zomer. Ook als je niet op vakantie bent geweest. Want reizen kun je ook in je fantasie!

BOOM – Kerstmis 2020

Met hun wortels diep in de aarde en hun kruinen in de lucht staan bomen symbool voor het leven, voor groei. Bomen bieden je bescherming tegen de zon, zijn een dak boven je hoofd en onder de boom is het de aangewezen plek om geheimen te delen, elkaar te ontmoeten of om te mediteren. Een nummer met veel verbeelding, kunst en inspirerende verhalen.

LIEFDE – winter 2021

Paulus schreef het in de bijbel: als ik geen liefde had, dan was ik niets. Natuurlijk gaat liefde over houden van en over verliefd zijn. Maar liefde is meer en rijker dan dat. Je kunt een liefdevol gesprek voeren, een liefdevolle herinnering koesteren of iets met liefde en aandacht doen. En dat niet alleen. Het is heerlijk om te weten dat er altijd iemand is die van je houdt. Ook als je dat misschien niet zo merkt.

LIJF – Pasen 2021

Je lijf is méér dan een apparaat om je hoofd mee naar school te brengen. Je lijf, dat ben je zelf. Je angst, je blijdschap, je aarzelingen, je enthousiasme: ze zijn allemaal voelbaar in je lijf. En behalve dat is je lijf de beste fabriek ooit, waar van lucht en voedsel leven wordt gemaakt. En wie dan ook nog zijn oren kan bewegen heeft helemaal geluk!

JAKOB – zomer 2021

Het verhaal van Jakob is een van de rijkste verhalen in de bijbel. We leren Jakob en zijn sores kennen als iemand die net als wij zoekend door het leven gaat: jaloers op zijn broer Esau, gevoelig voor het benutten van kansen, niet altijd even recht door zee, volhardend om de liefde van zijn leven te kunnen trouwen, iemand die luistert naar zijn dromen en met knikkende knieën spijt betuigt. Een nummer met prachtige verhalen die te denken geven.