Lesoverzicht

In het lesoverzicht kunt u in één oogopslag zien welke lessen in dit nummer van Hemel en Aarde staan, welke vaardigheden daarin centraal staan en wat de belangrijkste werkvorm is.

Lesoverzicht van Nr 3

Van kerstvakantie tot voorjaarsvakantie
Het verhaal over Jozef is een van de rijkste vertellingen uit de Bijbel en Koran. Het heeft prachtige levensbeschouwelijke en literaire thema’s: al die dromen die gedroomd en uitgelegd worden, van Jozef, de schenker en de bakker en de Farao. De manier waarop Jozef zich staande houdt in een vreemd land. En bovenal de ontroerende familiegeschiedenis, waarin Jacob zijn lievelingszoon verliest, jaloezie de broers verdeelt en na jaren later de verzoening volgt. Een aflevering met prachtige verhalen en speciale vertellessen.

Lesoverzicht van Nr 2

Van hefstvakantie tot kerstvakantie
Gastvrijheid is een belangrijke deugd. Het maakt je een beter en rijker mens als je kunt delen met mensen die je kent, maar ook met mensen die je niet zo goed kent. Ook al moet je daar het drempeltje van onwennigheid en ongemak over. Dat geldt ook voor degene die gast is. Alles voelt een beetje anders als je gast bent. Je bent vooral niet thuis. Een nummer over logeren, pelgrims en bedelmonniken en Zacheüs. En een warme, gastvrije Kerstviering.